Markaryds IF nya Webshopp
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Markaryds IF
Sunnerbos Änglar

Skärsjövallen - Guldklimpen mitt i byn

Skärsjövallen är mer än vår hemmaarena. Det har blivit vår borg. Dess historia speglar vår identitet och talar om vår historia. Ett ställe där alla sunnerboitiska änglar samlas för nå helgens tre poäng.

 

Anläggningen var från början en multiidrottsarena, som finansierades av ideella krafter och byggdes av medlemarna själva. Bygget tog 24 år och har sedan dess invigning sommaren 1950 varit en naturlig mötesplats i Markaryd.

Webshop
2024-04-17 17:44

🚀 Upplev online shopping med vår sprillans nya webbshop, i samarbete med vår innovativa digitala partner, NiceWay System! 🛒💻

Upptäck vårt sortiment av produkter och utforska reklam artiklar, giveaways & årskort mm - allt tillgängligt med bara några knapptryck!

Besök vår webbshop idag och upplev skillnaden med vår digitala partner, NiceWay System! 💫💻🛍️

Klicka här

Ekebackens SportPub!
2024-04-17 17:33

🎉🏒🍔 Fira lördagen med en riktig knockout på Ekebackens SportPub, i hjärtat av samarbetet mellan Ekebacken och Markaryds IF! 🍔🏒🎉

Slå dig ner och njut av en episk meny som inte bara får dina smaklökar att dansa utan också stödjer MIFs strålande verksamhet med varje tugga! För endast 195:- per person kan du välja mellan läckra rätter som Smashed Burger med krispiga potato dippers, saftig Kycklingfilé med härliga klyftpotatisar eller en Pinsa Italiana toppad med utsökta ingredienser inklusive prosciutto!


Och det blir bara bättre - för att höja festen erbjuds läsk som standard, men om du känner dig extra festlig, uppgradera till en iskall öl eller ett läckert vin för endast 39:- extra! 🍻🍷


Som kronan på verket väntar hockeyfinalen på storbild kl. 15:15! Upplev spänningen när Rögle gör sig redo för striden och samtidigt stöttar vårt älskade lag, Markaryds IF!

Men vänta inte - boka ditt bord redan nu genom att ringa 0433-12390 och säkra din plats under de grönskande ekarna! Det blir en dag fullspäckad med smak, spänning och gemenskap du inte vill missa! 🌟🏒🍔

 
Inför Matchen mot Åstorps FF
2024-04-17 10:15

Hej alla fotbollsvänner!

Det är äntligen dags att återuppleva den underbara atmosfären på vår älskade Skarsjövallen! På söndag kl. 13.00 tar vi emot Åstorps FF och hoppas på en fantastiskt stor publik för att hjälpa oss bärga tre viktiga poäng.


Som en extra bonus kommer Göinge Bil att vara på plats och visa upp sina senaste bilar. Passa på att ta en fika, prata bilar och njuta av en spännande fotbollsmatch tillsammans med oss!


Nytt för i år är att vi kommer att använda den gamla, härliga huvudentrén som huvudingång till arenan. Den andra entrén mot sjön kommer att reserveras för funktionärer och spelare. Vi hoppas att detta nya upplägg kommer att underlätta för alla och skapa en smidigare upplevelse för våra besökare.


Vi ser fram emot att välkomna er alla till en dag fylld med fotbolls glädje och gemenskap!

Nästa Match
2024-04-16 13:52
 
Matchreferat Skene
2024-04-16 09:57
Matchreferat
Efter seriepremiären där de blå eleganterna tog en poäng med mersmak var det under lördagen dags för hemmapremiär mot Skene som också härstammar från Västergötland och ett stenkast geografiskt från förra veckans kombattanter Kinna.

Matchen som spelades på Sparbanksparken, då Skärsjövallen vilas till nästa omgång, inleddes med att Skene tilläts ha mest boll medan MIF tryggt arbetade i ett lågt försvarsspel och med vassa kontringar. I den elfte minuten vinner Markaryd bollen under Skenes speluppbyggnad och hittar Sjöström i djupet på vänsterkanten. Då Skenes spelare helt fokuserar på Alexander så hittas Palmqvist helt fri med en spelvändning och han kan behärskat rulla in 1-0. I princip direkt efter målet i minuten efter sätts Sjöström i ett ytterligare friläge som målvakten efter en tapper utrusning tyvärr lyckas parera.
Halvleken fortsätter på samma sätt där Skene inte skapar några målchanser av sitt bollinnehav samtidigt som MIF hotar gästerna vid flertalet tillfällen. I 39:e minuten får det på nytt resultat då Liam Braun avancerar som en pil från sin högerbacksplats och efter ett överlapp spelar en cutback (tränarspråk för det de mer erfarna kallar ”snett inåt bakåt”) till Palmqvist som distinkt utökar MIF:s och sin egen målskörd till två. 2-0 står sig till paus där pojkarna får en välförtjänt vila.

Andra halvlek får verkligen två olika ansikten då Skene inledningsvis trycker ner Markaryd och lyckas i minut 50 skapa en hörna. Tyvärr är gästerna väldigt effektiva och gör 2-1 på hörnan som är deras första målchans. 10 minuter senare kvitterar också västgötarna på sin blott andra chans och hux flux har den segersötma som börjat kännas i munnen förvandlats till oro för poängtapp.
Efter kvitteringen spottar grabbarna i blått upp sig och efter 69 minuter trycks en boll i djupled som friställer Sjöström. Skenes mittback Rinor Zeqiri får ut ett ben som fäller nummer 10 och en målchansutvisning är ett faktum. Därefter trycker MIF på för ett segermål och då väljer en Skenespelare att medvetet och aktivt trampa på en liggande Liam Braun och ett andra röda kort för Skene rycks ur domarens bakficka för att innan avspark tas upp igen då även gästernas tränare får lämna planen. Skenes plötsliga manfall ger Markaryd ytterligare kraft och strax efter kommer den nyss så fult trampade Braun återigen runt på sin kant och prickskjuter ett inlägg i huvudet på Johan Ligård som med kraft stångar in ledningen till 3-2. Ett klassmål!
Skene faller sedan ihop och i 85:e utökar Victor Palmqvist till 4-2 efter ett fint anfall och Victor får på straff i matchens sista minut även göra 5-2 och således sitt fjärde för dagen. Vid straffen får även en tredje Skenespelare rött kort för protest.

En fantastisk hemmapremiär, och start på serien, inför mycket publik där kollektivet ska ha stort beröm och där Skene skapar väldigt få chanser samtidigt som MIF har tålamod och metodiskt tar tillvara på de chanser som dyker upp. Givetvis även hatten av till fyramålsskytten Victor Palmqvist. Nu ser vi fram emot nästa match som också spelas hemma mot Åstorps FF på söndag den 21 april klockan 1300.
Nyheter från våra lag
Marknader & Evenemang, 04/03 15:14 
Vårmarknad, 28/02 08:38 
NIBE Cupen, 30/01 08:08 
NIBE Cupen, 30/01 08:05 
Sparbanken Cup, 04/01 12:34 
Sparbanken Cup, 04/01 12:34 
 
Huvudsponsorer
Material Sponsorer
Sponsorer
Initiativ