Markaryds IF nya Webshopp
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Markaryds IF
Sunnerbos Änglar
P/F11

Fotbollsläger – Pizza – Och en match!
2024-07-02 14:31

Ibland är det enkel att vara fotbollstränare och ibland kan uppgiften vara betydligt svårare.  Oftast är resultaten i matcherna det som är avgörande för om det är enkelt eller lite tuffare.      Men de senaste veckorna har det varit en ynnest att få vara tränare för Markaryds P-11 lag. Vilka killar och ledare vi har i laget, för att inte tala om er föräldrarna som ställer upp och hjälper till. 

Helgen innan midsommar arrangerade vi ett litet mini träningsläger på hemmaplan med övernattning i Sparbankshallen. Tanken med lägret var att killarna och ledarna som ska åka till Gothia Cup skulle få en övernattning tillsammans under så cuplikaförhållanden som möjligt. Uppslutningen till lägret var nästan 100 % från spelare och ledare som ska åka med till Göteborg vecka 29. 

Vi träffades på lördagseftermiddagen för att äta och se på matchen mellan Spanien – Kroatien i EM slutspelet. Kvällens meny bestod av pizza, men inte vilken pizza som helst utan verkligen ”homemade” pizza. Hampus pappa hade enbart för denna kväll dammat av sin gigantiska pizzaugn och bakade pizzor på löpande band både till spelare och ledare som verkligen uppskattade anrättningen. Efter maten och matchen valde killarna att spela lite inomhusfotboll i hallen medan ledarna fick en välbehövlig stund att planera lite inför Gothia Cupäventyret. Efter en stunds fotbollsspelande för killarna så var det dags för snacks och kvällsmatchen i EM.                                                          
Vid midnatt var det tid att gå och lägga sig och sova, några somnade direkt medan det tog lite längre tid för några att komma till ro.

Söndagen inleddes med frukost vid 9-tiden och ett lättare träningspass vid 10.00, några av spelarna tyckte det var alldeles för tidigt att träna. Men efter en liten stunds uppvärmning så var alla på ”G” och vi gjorde en bra träning inför eftermiddagens seriematch. Efter träningen så serverades det lunch, spaghetti bolognese vilket var uppskattat. Tiden mellan lunch och fram till samling inför matchen fick killarna spendera som de själv önskade, några åkte ner till Skärsjövallen för att heja på A-laget och några valde att stanna kvar och titta på en match mellan SunnerboDam och Ljungby.  
Hela lägret avslutades med seriematch mot Hovshaga, som vi kunde vinna efter en mycket väl genomförd tillställning. Vi kontrollerade matchen från början till slut även om det blev lite nervöst då Hovshaga gjorde tre mål på följd och reducerade resultatet från 5-1 till 5-4 men vi visade bra moral och fighting spirit och kunde fastställa slutresultatet 6-4.  Den klart bästa match för säsongen där vi stundtals spelade en fin fotboll med flera passningskombinationer som ledde fram till mål och bra målchanser. Även vårt försvarsspel såg stabilt ut, bortsett från när vi blev lite bekväma (Hela laget) och lätt Hovshaga ta över initiativ i matchen.  

Efter att vårsäsongens sista match blev inställd och kommer att spelas i höst i stället, så blickar vi nu framåt mot Gothia Cup. Alla vi som leder laget hoppas att vi tillsammans spelare, ledare, föräldrar, syskon ska få några riktigt fina dagar ihop i Göteborg. 


Nyhetsarkiv
Seriestart 20242024-05-13 13:35
 
Huvudsponsorer
Material Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Initiativ