Markaryds IF nya Webshopp
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Markaryds IF
Sunnerbos Änglar
P/F11

Uppdatering från vårsäsongen
2024-06-20 08:21

Tyvärr så har det gått riktigt trögt för oss i de tre senaste matcherna med två förluster och en oavgjord match. Positivt är att vi gör många mål framåt och spelar ett varierat anfallsspel där vi skapar många chanser och kommer ofta till avslut på mål inne i motståndarboxen. Det som är minder positivt är att vi är väldigt sårbara bakåt och släpper ofta in lite för enkla baklängesmål. I flera matcher har vi släppt in mål i inledningen av matchen vilket gör att vi blir stressade och får jobba i uppförsbacke direkt. Tyvärr så har vi inte alltid riktigt rätt inställning när matchen börjar. Vi är inte påkopplade och det känns som vi fortfarande är kvar i omklädningsrummet eller på uppvärmningen, något våra motståndare utnyttjar och straffar oss hårt.

Vi har under inledningen av säsongen försökt att formera laget med en 4-3-1 uppställning. För er som inte är så bevandrade i hur man ställer upp ett fotbollslag så innebär detta att vi har fyra backspelare, tre mittfältsspelare och en anfallare. Och givetvis en målvakt längst bak som sista utpost. Tyvärr har denna lagformation visat sig ställa till problem i vårt försvarsspel och hur fördelningen mellan mittfältare och försvarsspelare ska se ut. Att vi får problem när vi ska försvara oss har vi som leder laget uppmärksammat i några matcher, men har försökt att korrigera positionerna på backlinjen så att vi även framåt skulle kunna spela med en fyrbackslinje, då detta är det säkraste sättet att försvara sig. Men efter samtal med spelarna så har vi kommit fram till att vi ska försöka spela med en trebackslinje i stället och en defensiv mittfältare. Alltså ändrar vi spelsystem till 3-4-1 för vi överger inte tanken på en anfallsspelare. På detta sätt hoppas vi att rollfördelningen i försvarsspelet ska bli tydligare, det är ett vågat försvarsspel men om vi lyckas är mycket vunnit. Vanligtvis så ändrar man inte försvarsspel mitt i säsongen, men vi är villiga att ta chansen och hoppas att det ska ge oss stabilitet bakåt. Det är inte så att det är okänt för spelarna vad det innebär att spela med en trebackslinje då vi spelat någon match där vi legat under mot slutet av matchen med en trebackslinje. Vi har även ägnat mycket tid på träningarna de senaste veckorna till just försvarsspelet. I sammanhanget ska vi säga att det inte är våra försvarsspelares skull att vi släpp in många mål utan det är hela lagets ansvar även vi som coachar och leder laget från sidan. Vi vinner matcher tillsammans och förlorar matcher tillsammans hela laget! Om vi tittar på de tre senaste matcherna mot Räppe, Öster och Sandsbro så har vi gjort 18 mål framåt vilket ska betyda att vi minst skulle haft en förlust mindre. Gör man sju mål framåt ska man ha tre poäng med sig hem.

Men om vi ändrar lite av vår approach till matcherna och har en inställning att vi ska arbeta hårt och ta kampen från att domaren blåser igång matchen tills slutsignalen ljuder så är vi övertygade om att vi kommer att få med oss resultaten framöver också. Vi har två seriematcher kvar på vårsäsongen innan vi börjar ladda för sommarens fotbollshögtid Gothia Cup, det är upp till oss alla nu spelare och ledare att visa att vi är ett mycket bättre lag än vad tabellen visar.

Avslutningsvis vill vi ledare tacka alla er föräldrar som vecka efter vecka ställer upp och skjutsar och hejar fram era ungdomar på hemma och bortamatcher! Er insatts är guld värd!!!!

Allt gott! // Ledarna


Nyhetsarkiv
Seriestart 20242024-05-13 13:35
 
Huvudsponsorer
Material Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Initiativ