Markaryds IF nya Webshopp
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Markaryds IF
Sunnerbos Änglar
P/F11

Seriestart 2024
2024-05-13 13:35

Fin hemmaseger!

Vår första serieseger och tillika hemmaseger för året kom efter en riktigt fin prestation mot Ljungby på söndagen och slutresultatet kunde skrivas till 4–3 efter en svängig match. Men innan vi pratar om helgen vinstmatch så är vi skyldiga er en resumé av försäsongens sista träningsmatch samt seriepremiären borta mot Växjö BK.

Förlust i genrepet

Söndagen den 21/4 spelade vi försäsongens sista träningsmatch mot en kombination av Kånna-Ling- Hamneda. Tyvärr så slutade matchen med en 3–2 förlust efter att vi haft ledningen både med 1-0 och 2-1 inte riktigt den generalrepetition man önskar sig inför seriepremiären. Men om man bortser från slutresultatet så var där många positiva saker att ta med sig från matchen. Vi gör mycket rätt i matchen, men brister i detaljer det kan röra sig om kvalitén i sista passningen eller att vi tar något extra tillslag på bollen innan passning eller avslut. Men detta är saker som vi jobbar målmedvetet med på träning och vi tar stora steg framåt.

Tung förlust i seriepremiären

Seriepremiären blev väl inte riktigt vad vi hoppats på en tung förlust mot Växjö BK borta, slut resultatet blev 9 – 4. Liksom i genrepet hade vi ledningen i matchen med både 2–1 och 3–2 men klarade ändå inte av att få ett bättre resultat med oss hem än en 9–4 förlust. Vi har ett bra grundspel som fungerar men vi är lite för snälla i närkamperna över hela planen, samt att vi återigen tappar skärpan och kvalitén i avgörande situationer. Samtidigt ska vi ge Växjö BK lite cred för deras insatts vi mötte för dagen ett bättre lag som vi inte kunde stå upp mot.


Hemmapremiär

Hemmapremiär på Anderslöv med en perfekt gräsmatta och 20 grader varmt och sol, det är värt alla träningar under vintern och våren när det är regn och rusk. Eloge till plan skötaren vilken gräsplan.

Inför helgens match hade vi några spelare borta på grund av sjukdom och skador. Bland annat var Albin borta i försvarslinjen på grund av skada, så vi fick stuva om lite i laget. Efter en lite försiktig inledning från båda lagen så tog Markaryd hand om dirigentpinnen efter 10 minuter i första halvlek och hade ledningen med 2–0 efter en kvarts spel av andra halvlek. Tyvärr så blev vi lite trötta och kom i otakt med våra byten vilket ledde till att Ljungby kunde både göra ett reduceringsmål och ett kvitteringsmål innan halvleken var slut. I pausen mellan andra och tredje halvleken pratade vi om att stå upp och arbeta hårt för laget något som killarna verkligen tog till sig. Tredje halvleken började precis så olyckligt som matcherna vi redogjort ovan för, Ljungby tar ledningen på straff efter 10 minuter och vi ligger under igen efter att vi haft ledningen i matchen. Men denna gång vek vi inte ner oss utan verkligen kämpade, något som gav resultat och vi kunde vända från underläge till vinst.

Alla i laget ska känna sig nöjda med sin insats, dock ett litet extra plus till Leo i målet som höll oss kvar i matchen när vi under en period i andra halvlek tappade focus. Även Manne på topp som sprang hela matchen på både omöjliga och möjliga bollar och var ett ständigt hot mot Ljungby försvaret.

Avslutningsvis tack till alla er föräldrar som var med och stödde och hejade fram laget till seger!


Nyhetsarkiv
Seriestart 20242024-05-13 13:35
 
Huvudsponsorer
Material Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Initiativ