Markaryds IF nya Webshopp

Plats: Skärsjövallen 1, Markaryd
Tävling:

Tabell

Matchreferat från föregående match (Stafsinge IF)
Det finns ett gammalt "djungelordspråk" i byn som säger att MIF i princip alltid förlorar under vårmarknadshelgen. Om det är grundat på fakta eller bara en känsla må vara osagt då undertecknad inte tittat bakåt i historiken men denna tes nämndes flertalet gånger av många rutinerade MIF:are i förbifarten under gångna veckan.

Laget var dock fast beslutet att bryta denna trend med en god uppladdning då en gemensam måltid intogs innan avfärd till Falkenberg och gemytliga Stafsinge IP. Ett Stafsinge som haft det lite jobbigt poängmässigt men stått för fina prestationer framförallt på sin hemmaplan där det varit svårslagna.

Matchen inleds i ett ställningskrig där Stafsinge tidigt skapar några halvchanser men det är Markaryd som tar ledningen i den 12:e minuten efter ett mönsteranfall som avslutas med att Liam Braun skickar in ett perfekt avvägt inlägg i huvudet på Johan Ligård som vårdat nickar in 0-1. Halvleken fortsätter på samma sätt där det byts en hel del chanser och 1-1 kommer i den 35:e minuten via ett inspel från höger som stöts i mål. Tungt så klart men applåderna från hemmapubliken hinner knappt tystna innan MIF två minuter senare gör mål via ett nytt klassmål där en spelvändning till Kazbek slutar i ett fint inspel till Alexander Sjöström som med sin vänster rullar in 1-2 till Markaryd. Ett resultat som står sig till vilan efter 45 minuter.

Andra halvlek startar med ett starkt Stafsinge som jagar kvittering och MIF kämpar tappert för att behålla sin ledning. I den 71 minuter får MIF en kontring där Alexander Sjöström från mittplan kämpar sig förbi två försvarare och via målvakten får in 1-3. Därefter forcerar Stafsinge och fram till slutet har MIF hyfsad kontroll på händelserna men med en minut kvar av ordinarie speltid nickar hemmalaget in en av många skapade hörnor. Avslutningen av matchen blir tråkig för Markaryd då Stafsinge tillåts kvittera i den 96:e minuten via ett inlägg som Wille lugnt ska ta hand om men blir utsatt för ett överfall där en spelare, som försöker attackera bollen, med sträckt ben kastar sig in i Willes vad. Bollen slinker förbi Wille och via en MIF:are in i mål och 3-3 är ett faktum. Extra tråkigt är att Wille blir liggande länge och så pass skadad att han tvingas utgå och han ersätts av divsion 3 debuterande Simon Ahlström. P.g.a. skadeavbrottet spelas matchen till minut 110 innan domaren blåser av

MIF tar en viktig poäng borta mot ett för dagen bra Stafsinge och oavgjort är ett rättvist resultat sett till matchbilden men självklart med bitter eftersmak med tanke på avslutningen och hur nära det var tre poäng för de blåa. Markaryd ligger nu på en sjunde plats i den jämna tabellen efter att ha tagit fyra poäng på de två senaste matcherna. Nästa uppgift som väntar är tredjeplacerade Galtabäck hemma på Skärsjövallen söndag klockan 1300. Ses då!
Ha det bra!
Information om Galtabäcks IF
Njut av Glass och Fotboll på Söndag!

Njut av Glass och Fotboll på Söndag!Äntligen har vi allt på plats! Vi är stolta över att presentera härlig glass från Engelholms Glass, det skånska familjeföretaget som tillverkar och säljer glass av högsta kvalitet.

Engelholms Glass – En Skånsk Tradition

Engelholms Glass har sina rötter i Ängelholm och har tillverkat utsökt glass sedan 1937. Ursprungligen en del av mejeriet, har företaget sedan 1977 drivits som ett familjeföretag. Deras passion för glass är lika stark idag som för över 80 år sedan, och de erbjuder en smakupplevelse som inte går att missa.

Kom och Njut på Söndag

Missade chansen att kombinera två av livets största njutningar – glass och fotboll? På söndag kan du göra just det! Kom och heja på vårt lag samtidigt som du avnjuter en krämig och läcker glass från Engelholms Glass.

Vi ses på söndag – låt oss heja fram vårt lag till seger med en glass i handen!

Matchbolls Sponsorer 2 Juni

Levins EL AB